Vorming – Hoe geef ik les over de EU?

Datum en timing in overleg te bepalen

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

Prijs: gratis

De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Er valt veel over te vertellen, maar waar begin je of waar stop je? De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

DOELGROEP

Leerkrachten uit de 3e graad van het basisonderwijs of voor de vakken geschiedenis, economie, aardrijkskunde, PAV/MAVO in het secundair onderwijs. Maximaal 18 leerkrachten. Ook leerkrachten die buiten gemeente Dessel werken of wonen kunnen zich inschrijven.

WERKMATERIAAL

Neem hier al eens een kijkje om ons ruim aanbod aan lesmateriaal te ontdekken.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Dessel. Van 1 februari tot 8 maart 2024 staat de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Dessel om Europa dichter bij de burger te brengen.