Muziektips

Elk jaar mogen 10 jonge Europese artiesten een European Border Breaker Award in ontvangst nemen. Deze prijs krijgen ze omdat hun muziek ook buiten de grenzen van hun eigen land populair is. Als opkomende artiesten is deze prijs natuurlijk een mooi duwtje in de rug.  Bekijk en beluister hieronder de 10 winnaars van 2017.

De 19-jarige Alan Walker is al een bekende naam door heel Europa. Het liedje Faded van de Noorse EDM-producer groeide vorig jaar uit tot een charttopper in tien Europese landen.

De van dochter van Kosovaarse-Albanese ouders, Dua Lipa, realiseerde razendsnel haar droom om een ster te worden. Ze werd ontdekt door het managementteam van Lana del Rey en daarna ging haar carrière snel van start.

 

Era Istrefi, geboren in Kosovo, scoorde in 2013 haar eerste hit. Haar tweede hit, Bon Bon, werd zelfs nog een groter succes. In 2016 tekende ze een contract met Ultra Music wat haar doorbraak betekende. Het nummer Bon Bon verscheen in verschillende remixes en is goed voor een EBBA Award.

 

Matthias Oldofredi is de man die schuilgaat achter de artiestennaam ‘Filous’. Hij bracht zijn eerste remix in 2014 online en het jaar erop kwam zijn eerst track, How hard I try’ uit. Dit nummer werd meer dan 10 miljoen keer gestreamd.

Hind is een Spaanse Indie rockband opgericht in Madrid. De groep bestaat uit vier dames. De perfecte muziek om je siësta mee te vieren.

Dat je creatief kunt zijn met muziek en er je eigen twist aan kunt geven, dat bewijst de Finse Jaakko Eino Kalevi wel. Zijn single Deeper Shadows leverde hem daarom een EBBA award op.

Zangeres Jain besloot om haar jeugd te vermengen in eigenzinnige muziekstijl. Een Afrikaans ritme, Arabische vibes en Franse techno: dat straalt haar muziek uit. Haar eerste nummer ‘Hope’ leverde haar internationaal veel waardering op.

Namika’s eerste hit ‘Lieblingsmensch’ groeide uit tot een megahit. Niet alleen in Duitsland, maar heel Europa. Misschien wordt dit liedje na beluisteren wel jouw lieblingsmuziek…

De uit Nederland afkomstige Natalie la Rose verhuisde op haar twintigste naar Los Angeles om haar haar droom als zangeres te verwezenlijken. Dat lukte! Ze trad op met Flo Rida en tekende vervolgens een contract bij zijn muzieklabel.

Deze Ierse band brak in 2016 door met hun nummer Speeding Cars. Het nummer is een mix van popmuziek met een Iers folk tintje.

Geef een reactie