Vertoning Zlata met filmregisseur Mattias Bavré

Datum: maandag 26 en dinsdag 27 februari

Startuur: 9-10.20 uur of van 10.30-11.50 uur

Speelduur: 50 minuten, Nederlands ondertiteld + 30 minuten Q&A met regisseur Matthias Bavré

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

Prijs: gratis

Locatie: Podiumzaal Tabloo

filmposter ZlataZlata is een uniek intiem portret van een jong meisje aan de vooravond van haar puberteit dat de oorlog in Oekraïne moest ontvluchten en in een onbekende omgeving terechtkwam. De film brengt er op subtiele wijze een universeel migratieverhaal over en is getuige van de impact van oorlog op kinderen.

Opkomend filmregisseur Mattias Bavré (Gent, 1995) heeft een bevoorrechte relatie met Zlata en haar familie sinds hij hen tijdelijk onderdak bood bij hun aankomst in Gent, België. Het maken van deze film werd voor Zlata en haar familie een manier om hun ervaringen met ontheemden te delen. Mattias’ nuchtere, persoonlijke en geduldige manier van kijken – hij volgde Zlata zes maanden lang – stelt ons in staat Zlata’s aarzelende stappen in haar nieuwe omgeving te observeren.

 

Na de documentaire kunnen je leerlingen nog vragen stellen aan Matthias Bavré.
Wil je met dit onderwerp verder in de klas? Bekijk dan zeker eens de lesmap.
Deze documentaire is geschikt voor leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar.

 

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Dessel. Van 1 februari tot 8 maart 2024 staat de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Dessel om Europa dichter bij de burger te brengen.