Samen Europa rond in de buitenschoolse kinderopvang

Tijdens de Krokusvakantie maken de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang in Dessel een hele week een reis rond Europa. Gepensioneerde piloot Cor Netto verveelt zich thuis. Hij zou graag nog een keer Europa ontdekken. Cor begint met dingen te knutselen om zo terug het heerlijke gevoel van zijn vele reizen te herbeleven, maar dat is niet genoeg. Hij wil terug vliegen! Cor Netto nodigt alle kinderen van de opvang uit, om samen door Europa te vliegen. We gaan de hele week samen op reis en ontdekken zo alle mooie culturen binnen Europa.

Elke dag bezoeken we andere landen met hun typische tradities of activiteiten. Elke dag voorzien we activiteiten in de voormiddag en namiddag en er is ook steeds een hoekenwerk aan de gang. De versiering en decoratie zullen we de ganse week doortrekken, ook tijdens het hoekenwerk. Woensdag is het carnaval en zal begeleiding verkleed zijn in het thema van een land. Er zal ook de hele week diverse Europese muziek afspelen. Ten slotte voorzien we verschillende verkleedkleren (in thema) die de kinderen de ganse week mogen gebruiken.

Kinderen die in Dessel wonen en/of in Dessel naar school gaan kunnen zich inschrijven vanaf 22 januari, kinderen van buiten Dessel kunnen zich inschrijven vanaf 29 januari. Alle informatie vind je terug op de website van de gemeente Dessel.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Dessel. Van 1 februari tot 8 maart 2024 staat de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Dessel om Europa dichter bij de burger te brengen.