Snelcursus EU ‘Waarom stemmen? Daarom stemmen!`

Deze lezing is geannuleerd.

Datum: 22 februari 2024

Tijdstip: 19.30 – 21 uur

Locatie: Lokaal Dienstencentrum `t Scholeke, Sportpark 1, Dessel

Op zondag 9 juni brengen we onze stem uit voor de regionale, federale en (onderbelichte) Europese verkiezingen. Ben jij nog op zoek naar een neutrale, duidelijke informatiebron om je stem vorm te geven? Dan ben je bij Europahuis Ryckevelde aan het juiste adres.

De ins en outs

In deze lezing kom je te weten waarom het Europees Parlement ontstaan is, hoe de Europese instellingen werken, hoe de zetels van het Europees Parlement verdeeld worden en hoe je precies moet stemmen.

We polsen op een speelse manier naar jouw kennis over de Europese regels, leggen uit welke stappen een wetsvoorstel ondergaat voor het goedgekeurd wordt, zetten nog eens alle partijen en hun visies op een rijtje, en tonen met zeer concrete voorbeelden aan welke impact jouw stem heeft op jouw dagelijkse leven.

Kortom, wij geven jou de nodige kennis over de Europese verkiezingen, jij maakt de keuze in het stemhokje.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Dessel. Van 1 februari tot 8 maart 2024 staat de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Dessel om Europa dichter bij de burger te brengen.