Een kijk op de actualiteit met Rob Heirbaut

Datum: 6 maart 2024

Tijdstip: 20-21.30 uur

Prijs: gratis

Locatie: Tabloo, Dessel

2024 is een cruciaal Europees jaar. Op 9 juni zijn het verkiezingen en België is sinds 1 januari voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Daar moet het belangrijke zaken gestemd krijgen, zoals het meerjarig financieel kader, voordat Hongarije de voorzittershamer overneemt op 1 juli. Daarnaast zijn het in het voorjaar nog Vlaamse en Federale verkiezingen en in het najaar Provinciale en lokale verkiezingen. Heel wat te kiezen dus, maar ook heel veel informatie. Rob Heirbaut helpt je het bos door de bomen te zien.

Als geen ander kan hij op bevattelijke en beknopte wijze inzicht geven over de Europese Unie. Wil je weten waar je nu eigenlijk voor gaat stemmen? Hoe het Europees Parlement werkt en wat het voorzitterschap nu eigenlijk is? Heeft dat eigenlijk wel nut? En hoe zit dat met actuele kwesties? Rob Heirbaut komt speciaal voor Pop up Europa naar Dessel om antwoord te geven op deze vragen. Mis het niet, want op Europa staat voor grote uitdagingen de komende jaren.

Over Rob Heirbaut

Rob Heirbaut is Europa-expert bij VRT NWS en heeft ruim 30 jaar ervaring als journalist. Sinds 2002 brengt hij verslag uit over het reilen en zeilen van de Europese Unie. Samen met de Gentse professor Hendrik Vos schreef hij het boek “Hoe Europa ons leven beïnvloedt” (2008). Ze kregen voor dit boek de Wablieftprijs voor klare taal. In 2019 verscheen hun tweede boek: “Europa in woelig water”. Rob Heirbaut en Hendrik Vos maakten in 2014, 25 jaar na de val van de Berlijnse Muur, voor Canvas samen de televisiereeks “Het IJzeren Gordijn”.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Dessel. Van 1 februari tot 8 maart 2024 staat de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Dessel om Europa dichter bij de burger te brengen.