Arne wint taart voor de hele klas

Met Pop Up Europa was de gemeente Retie van 21 september tot en met 2 oktober in de ban van de EU met heel wat activiteiten voor jong en oud. Zo konden de leerlingen uit het 4de leerjaar van de Retiese basisscholen deelnemen aan de tekenwedstrijd ‘Hoe ziet Europa er in jouw hoofd uit?’. Arne Leysen van de gemeentelijke basisschool is de winnaar van deze wedstrijd. Hij kreeg tijdens een virtuele prijsuitreiking een brooddoos met zijn tekening én een heerlijke taart voor de hele klas.

Wat betekent Europa voor jou?
Pop up Europa daagde de leerlingen uit het vierde leerjaar van de Retiese basisscholen uit om op papier te zetten hoe Europa er in hun hoofd uitziet. De kinderen gingen creatief aan de slag met een silhouet van hun eigen hoofd. Juryleden Kathleen Helsen (gedeputeerde voor Europese samenwerking) en Natalie Adriaensen (schepen voor Onderwijs) kozen uit alle inzendingen de winnende tekening.

Winnaar Retie“Europa heeft een grote invloed op het leven van ons allemaal. Met deze tekenwedstrijd kunnen we kinderen daar op een ludieke manier over laten nadenken. Wat opviel is het internationale karakter van hun werkstukjes. Voor de meeste leerlingen staat de EU  duidelijk voor een grote verbroedering over de landsgrenzen heen,” stelt gedeputeerde jurylid Kathleen Helsen vast.

Vandaag verrasten gedeputeerde Kathleen Helsen en schepen Natalie Adriaensen de klas van de winnaar. Tijdens een videogesprek vernam de 10-jarige Arne Leysen van de gemeentelijke basisschool dat hij de laureaat van de wedstrijd is. Hij krijgt een gepersonaliseerde brooddoos met de winnende tekening op. De hele klas deelde daarna in de vreugde en smulde samen van een Europese taart.

Ander nieuws

jeroen_baert (foto KU Leuven)

7 mei: AI, AI, AI, wat brengt Artificial Intelligence ons? met keynote door Jeroen Baert

A.I. oftewel Artificial Intelligence, een zegen of een vloek? We kunnen er niet meer omheen, maar weten we eigenlijk goed wat het is en wat het kan? Hoog tijd om eens in de wereld van A.I. te duiken en wie kan dat beter én met humor toelichten dan Jeroen Baert? Schrijf je nu in voor [...]
Lesmateriaal Europa (4)

Bestel gratis lesmateriaal en haal het af in Wijnegem

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures [...]
Mia Verbeelen vertelt het verhaal aan Molse leerlingen via een livestream tijdens de coronacrisis.

#Wereldverteldag: Ontdek alles over ons verhaal van Europa

In Pop up Europa bieden we het verhaal van Europa aan voor leerlingen uit het eerste, tweede en derde leerjaar. Een professionele sprookjesvertelster brengt de mythe van "Europa en de stier" hierbij op kindermaat. Dit verhaal is een samensmelting van de Griekse mythe over Europa en een verrassend 'kettingsprookje', bedacht door sprookjesvertelsters Kristine Marteleur en [...]