Ontdek Europa in de bib

Van 2 mei tot en met 10 juni staat de bib van Wijnegem in het teken van Europa. 2024 is een belangrijk Europees jaar, niet alleen zijn het Europese verkiezingen op 9 juni, maar België is ook de voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Hoog tijd om je eens in te lezen, en waar kan dat beter dan in de bib! De medewerkers selecteerden voor jou de beste titels van dit moment.

Via de tentoonstellingsmodule “Zoek de 12 verschillen” kun je op speelse wijze ontdekken wat de EU doet.

Daarnaast kun je ook je kans wagen met de kraslotenwedstrijd. Weet jij het juiste antwoord op de vraag over Europa? Vul dan je gegevens in en wie weet rijd jij deze zomer op een spiksplinternieuwe Europa-fiets!

De allerkleinsten worden niet vergeten. Voor hen is er een kleurplaat van de Griekse prinses Europa op de stier. Tot en met 10 juni kun je de kleurplaat ruilen tegen een tof cadeautje. Haal de kleurplaat op in de bib of druk hem zelf af.

Kortom, breng zeker eens een bezoekje aan de bib tijdens Pop up Europa Wijnegem.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Wijngem. Van 2 mei tot en met 9 juni 2024 staat de gemeente Wijngem in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Wijnegem om Europa dichter bij de burger te brengen.