Wedstrijdreglement Europadag-award 2022

 1. Enkel gemeente- en stadsbesturen op het grondgebied van de provincie Antwerpen kunnen meedoen aan deze wedstrijd.
  • Zij mogen voor de actie samenwerken met lokale verenigingen, vzw’s, scholen, groepen etc (m.u.v. activiteiten van politieke partijen). De indiener van het wedstrijdformulier is echter altijd een gemeente of stad.
 2. Deelnemers erkennen door het loutere feit van deelname de voorwaarden van dit reglement aanvaard te hebben.
 3. De deadline voor deelname aan deze wedstrijd is 10 april 2022. Op deze datum moet het deelnameformulier zijn ingevuld op www.dagvaneuropa.be
 4. De hoofdprijs is een foodtruck voor 200 personen.
 5. Steden of gemeentes die deelnemen aan Pop up Europa op 9 mei 2022 kunnen niet meedoen aan de wedstrijd.
 6. De winnaar wordt bepaald door Europa Direct provincie Antwerpen. De beoordeling van de activiteit zal gebeuren op originaliteit en zichtbaarheid. Dit zijn relatieve criteria waardoor een kleinere gemeente net zoveel kans heeft als een grotere gemeente.
  • Originaliteit: Verrast de activiteit ons en de inwoners?
  • Zichtbaarheid: Is een activiteit in de open ruimte en/of voor iedereen toegankelijk?  communiceert de gemeente (op voorhand) in de gemeentelijke kanalen of enkel op 9 mei of dag van de activiteit? Etc.
 7. De uitslag van de wedstrijd is bindend en onherroepelijk.
 8. De wedstrijd wordt georganiseerd door:
 9. Er zijn twee foodtrucks en twee Europadag-awards te winnen. Er is een prijs voor lokale besturen met minder dan 20.000 inwoners en een prijs voor lokale besturen met meer dan 20.000 inwoners. De lijst hieronder komt uit de database van provincieincijfers.be en is bindend.