Dag van Europa

Dag-van-Europa-pakketOp 9 mei vieren we Dag van Europa. Dit jaar is er geen groot feest, maar wees niet getreurd. Met ons persoonlijk Dag-van-Europa-pakket kun jij thuis of in je klas veilig de Dag van Europa vieren. Vraag hieronder je persoonlijk pakket aan. Wat zit er in? Een pet, een flashy sterrenbril, een zwaaivlaggetje en en een vlaggetjeslijn van 3 meter.

 

Net dat beetje extra voor de Dag van Europa

Op deze pagina vind je ook nog ideeën om deze dag net wat specialer te maken. Organiseer een online Europaquiz, droom weg bij Europese klanken met onze Spotify-afspeellijst of ga helemaal los met Dag-van-Europa-recepten en decoratie. Check hiervoor ons Pinterestbord. Leerkrachten kunnen ook nog gratis lesmateriaal over de Europese Unie bestellen.

Online Europaquiz

Op zoek naar een leuke activiteit? Organiseer een online Europaquiz vanuit je kot voor je klas/vriendengroep/familie/… Wij maakten alvast een quiz waarmee je aan de slag kan en verzamelden een aantal praktische tips voor de organisatie van een online quiz.

Dag van Europa playlist

Kom in de juiste sferen met deze Spotify-afspeellijst. Hierin verzamelden we de leukste Europese hits. ‘Take on me’ van A-ha ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat deze popgroep uit Noorwegen komt? Oogjes dicht en je waant je in een ander land.

Dag van Europa op Pinterest

Op Pinterest verzamelden we speciaal voor jou recepten voor lekker hapjes én drankjes uit Europese landen of in Europese kleuren. Bovendien vind je er ideetjes voor decoratie en toffe spelletjes om te leren over Europa.