Zeg ‘nee tegen nonsens’ in de bib van Mechelen

Datum: 03/05/19

Startuur: 13 uur
Einduur: 16 uur

Prijs: gratis

nee tegen nonsens banner

“Op 26 mei 2019 kiezen we een nieuw Vlaams, federaal en Europees Parlement. Zeker in verkiezingstijden, maar ook daarnaast, worden vaak technieken gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden of wordt er fake news verspreid. Denk maar aan de campagne rond de Brexit of de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waar o.a. Russische trollen de berichtgeving beïnvloedden. Met deze campagne leer je die technieken detecteren.”

Wil je testen hoe goed jij opgewassen bent tegen fake news? Europahuis Ryckevelde staat voor je klaar. Samen met hun enthousiaste team leer je in de bibliotheek van Mechelen hoe je nepnieuws kunt herkennen. Surf zeker eens naar hun website en kom naar Pop up Europa in de bibliotheek van Mechelen op 3 mei.

POP UP EUROPA

Van 24 april tot 9 mei 2019 brengt de provincie Antwerpen, samen met de stad Mechelen, Europa dichter bij de burger. Dit doen we door het organiseren van een lijsttrekkersdebat, voorstellingen,  lezingen en acties voor scholen en wedstrijden. Neem een kijkje op deze pagina voor een overzicht van al onze evenementen en acties.

Nog op het programma