WILdebras in Europese sferen

Datum: Tijdens de herfstvakantie (2-5 november)

Locatie: Basisschool Rozenkrans, Wilrijk

Prijs: varieert per activiteit, klik op de inschrijvingslink voor meer info

Tijdens de schoolvakanties organiseert de jeuddienst van Wilrijk leuke kinderactiviteiten onder de naam ‘WILdebras’. Tijdens de herfstvakantie (2-7 november) staan alle activiteiten in het teken van Europa. Ontdek hieronder het aanbod en schrijf in via de knop hierboven.

Dinsdag 2 november

Pizza uit Pisa (8-12 jaar (10-12 uur))

Italië, het land van heerlijk eten! Pasta, lasagna en natuurlijk PIZZA!! We maken onze eigen originele pizza’s, en net zoals de scheve toren in Pisa, mogen er wat schoonheidsfoutjes aan onze pizza zijn!

Viking voor 1 dag (4-7 jaar (10-12 uur) en 8-12 jaar (14-16 uur))

In het hoge noorden leiden de Vikingen een stoer en gevaarlijk leven. Voor 1 dag voelen we onze echte vikings, we knutselen en spelen spelletjes om ons helemaal in te leven in deze stoere noorderlingen!

Vlaamse kermis (4-7 jaar (14-16 uur))

Op de Vlaamse kermis vind je de leukste spelletjes. Eendjes vissen, het rad van fortuin, sjoelbakken en nog veel meer!

Woensdag 3 november

Daguitstap Mini-Europa Brussel (4-12 jaar (09.30-16 uur) – VOLZET)

We maken vandaag een grote rondreis doorheen Europa! We ondekken prachtige plekken zoals de toren van Pisa, de gondels in Venetië, de Acropolis in Grienkenland en zo veel meer! En we hoeven er niet voor op het vliegtuig of de trein, we nemen gewoon de autocar tot Brussel!

Donderdag 4 november

Tour de France (4-7 jaar (10-12 uur))

Tijdens onze eigen tour de France, racen we langs de mooiste plekjes in Frankrijk!

Pizza uit Zoutdeeg (4-7 jaar  (14-16 uur))

Met zoutdeeg maken we de mooiste pizza met de kleurijkste toppings waar zelfs een echte Italiaan van onder de indruk zou zijn!

Vlaamse kermis (7-12 jaar (10-12 uur))

Op de Vlaamse kermis vind je de leukste spelletjes. Eendjes vissen, het rad van fortuin, sjoelbakken en nog veel meer!

Eurosong (7-12 jaar (14-16 uur))

Deze middag staat alles in het teken van zingen, dansen en optreden. We bereiden ons eigen liedje voor en houden een spannend optreden. Belgium, 12 points!!

Vrijdag 5 november

Daguitstap Gallo-Romeins Museum (4-12 jaar (09-16 uur))

We trekken voor een hele dag naar het Gallo-Romeins museum waar we ons onderdompelen in het Europa van vroeger. we verdiepen ons in het leven van de oermens en knutselen een mooie amulet tijdens de workshop.

Pop up Europa Wilrijk  

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Wilrijk. In november staat het district in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU.

Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met het district Wilrijk om Europa dichter bij de burger te brengen.

Pop up Europa