VR-experience, snelcursus, debat & feestpakket voor 3de graad secundair onderwijs

Data:

  • 20 april: VR-experience & snelcursus – Voormiddag (exacte timing volgt)
  • 27 april: Debat met Europese Parlementsleden (13.00-15.00 uur)
  • 9 mei: Dag van Europa pakket

Locatie:

  • Dag van Europa: op je eigen school

Prijs: gratis

Voor leerlingen in de 3de graad van het secundair onderwijs in de gemeente Kalmthout is een exclusief aanbod om hen te laten kennismaken met de Europese Unie.

Het programma is opgesteld in samenwerking met GITOK (European Parliament Ambassador School) en alle scholen kunnen hieraan deelnemen. In 2024 mogen de leerlingen voor het eerst gaan stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Pop up Europa geeft hen de kans om goed voorbereid aan de stembus te verschijnen.

Elias Verwilt op fiets

VR-experience en snelcursus

De leerlingen volgen eerst een snelcursus van ongeveer 1 lesuur waarin ze te weten komen wat de impact van de EU op hun leven is. Daarna kunnen ze samen met influencer Elias Verwilt via een VR-experience ontdekken wat er met Europees geld gebeurt.

Debat Europese parlementsleden met moderatie door VRT-journalist Rob Heirbaut

Laat je leerlingen in debat gaan met Europese Parlementsleden over thema’s die hen nauw aan het hart liggen. Verwacht een interactief, laagdrempelig format met ruimte voor inbreng van de leerlingen. Het debat zal vooraf worden voorbereid door alle leerlingen op een te bepalen tijdstip afhankelijk van de interesse en de beschikbaarheid van de leerlingen en leerkrachten.

Feestpakket Dag van Europa*

9 mei is de Dag van Europa. Vier deze dag samen met je leerlingen

en bestel het feestpakket. Wat zit erin?

  • Feestelijke decoratie: vlaggen, slingers, ballonnen, etc
  • Een Europese traktatie voor elke leerling
  • Een inspiratiegids voor een toffe activiteit met de klas: quiz, spel, ….

*Het feestpakket is enkel te bestellen in combinatie met deelname aan de activiteit op 20 en/of 27 april.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Kalmthout. Van 1 april tot 14 mei staat de gemeente Kalmthout in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de burger te brengen.