Vorming: Hoe geef ik les over de EU?

Datum: donderdag 4 mei 2023 van 15.30-17.00 uur

Locatie: O*KA-Centrum, Kapellensteenweg 234, 2920 Kalmthout

Prijs: gratis

Eerst Brexit, dan een pandemie, daarna een invasie in Oekraïne, gevolgd door een energiecrsisis en ondertussen warmt onze planeet op. Europa verandert in sneltempo.

En jij moet dat allemaal uitgelegd krijgen aan je leerlingen… Gelukkig sta je hier niet alleen voor, want wij staan voor je klaar!

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

DOELGROEP

Leerkrachten voor de vakken geschiedenis, economie, aardrijkskunde, PAV/MAVO in het secundair onderwijs en leerkrachten uit de 3e graad van het basisonderwijs. Maximaal 18 leerkrachten. Ook leerkrachten die buiten gemeente Kalmthout werken of wonen kunnen zich inschrijven.

WERKMATERIAAL

Neem hier al eens een kijkje om ons ruim aanbod aan lesmateriaal voor het secundair onderwijs te ontdekken!

Les over de Europese Unie.

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Kalmthout. Van 1 april tot 14 mei staat de gemeente Kalmthout in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de burger te brengen.