Vorming: Hoe geef ik les over de EU?

Datum: Nog te bepalen, geef je voorkeur door in het inschrijvingsformulier

Startuur: 12.30 uur tot 14.30 uur op woensdagnamiddag

Locatie: Schilde (nog te bepalen)

Prijs: gratis

De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Er valt veel over te vertellen, maar waar begin je of waar stop je? De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

DOELGROEP

Leerkrachten voor de vakken geschiedenis, economie, aardrijkskunde, PAV/MAVO in het secundair onderwijs en leerkrachten uit de 3e graad van het basisonderwijs. Maximaal 18 leerkrachten. Ook leerkrachten die buiten gemeente Schilde werken of wonen kunnen zich inschrijven.

Pop up Europa

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Schilde. Van 7 november tot en met 9 december staat de gemeente Schilde in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Schilde om Europa dichter bij de burger te brengen.

WERKMATERIAAL

Neem hier al eens een kijkje om ons ruim aanbod aan lesmateriaal voor het secundair onderwijs te ontdekken!