Vorming: Hoe geef ik les over de EU?

Datum: 3 februari 2021

Tijdstip: 13.30-15.30 uur

Locatie: Deze infosessie gaat online door via Microsoft Teams.

Inschrijven: meld je aan via europadirect@provincieantwerpen.be

Prijs: gratis

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Hoe komt het dat de Europese lidstaten de coronacrisis niet samen aanpakken? Welke toekomst is er voor de EU na Brexit? Het antwoord op deze vragen is niet eenvoudig. Daarom bieden we een vorming aan “Hoe geef ik les over de EU?”. De vorming richt zich op leerkrachten uit de 3e graad van het basisonderwijs, het secundair onderwijs of het buitengewoon onderwijs.¬†

De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Er valt veel over te vertellen, maar waar begin je of waar stop je? De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.

DOELGROEP

Leerkrachten voor de vakken geschiedenis, economie, aardrijkskunde, PAV/MAVO in het secundair onderwijs, leerkrachten uit de 3e graad van het basisonderwijs en uit het buitengewoon onderwijs. Maximaal 18 leerkrachten. Ook leerkrachten die buiten gemeente Mol werken of wonen kunnen zich inschrijven.

POP UP EUROPA

Deze vorming is onderdeel van Pop up Europa Mol. In februari 2021 staat Mol in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, culturele activiteiten, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen  in samenwerking met gemeente Mol om Europa dichterbij de burger te brengen.