Snelcursus EU en VR-experience

Datum: 24 november @ Heilig Hart van Maria-Instituut in ‘s-Gravenwezel

Locatie: Op school

Prijs: gratis

Je kan niet langer inschrijven voor deze activiteit.

Europa en de Europese Unie zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Voor de jongeren uit de 3e graad van het secundair onderwijs in Schilde, bieden we een totaalpakket over de Europese Unie aan. De leerlingen volgen eerst een snelcursus van ongeveer 1 lesuur waarin ze te weten komen wat de impact van de EU op hun leven is. Daarna kunnen ze samen met influencer Elias Verwilt via een VR-experience ontdekken wat er met Europees geld gebeurt.

Praktische informatie

Kosten: Deelname aan dit programma is gratis.
Doelgroep: De infosessie is exclusief voor de 3e graad van het secundair onderwijs in de gemeente Schilde.

Inhoud snelcursus:

  • Kennisquiz over de EU
  • Toelichting over de EU in hun dagelijks leven + korte uitleg over de EU
  • Interactief gedeelte met stellingen waarover ze mogen stemmen en hun mening geven

Er kunnen maximaal 100 leerlingen per snelcursus meedoen. Uiteraard is het mogelijk meerdere snelcursussen op 1 dag te organiseren. Een snelcursus duurt 1 lesuur.

Benodigdheden snelcursus: zaal, scherm, beamer, wifi eventueel micro.

Benodigdheden VR-experience: De VR-experience kan doorgaan op het schoolplein of in de gymzaal/auditorium bij slecht weer. De leerlingen kunnen dit per klas doen doorheen de dag. In de technische fiche hieronder ontdek je alle info. Een bezoek aan de VR-experience duurt ongeveer 10 minuten. De VR-experience organiseren we in samenwerking met EFRO Vlaanderen.

Pop up Europa

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Schilde. Van 7 november tot en met 9 december staat de gemeente Schilde in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Schilde om Europa dichter bij de burger te brengen.