Snelcursus EU – Ontdek Europa in Berlaar: lezing 1

Datum: 11 oktober 2021

Startuur: 20-21.30 uur

Locatie: Parochiecentrum Familia Berlaar Heikant, Aarschotsebaan 105, 2590 Berlaar

Prijs: gratis

De ‘Snelcursus EU’ is de eerste lezing in de 3-delige reeks ‘Ontdek Europa in Berlaar’.

Op een uur tijd tonen we je waar je de EU tegenkomt in het dagelijks leven. We gaan kort in op hoe Europese wetten tot stand komen en waar de pijnpunten in het Europees beleid zitten. Hoe komt het dat er geen gezamenlijke aanpak was voor Corona, vluchtelingen of de omgang met China? Deze interactieve presentatie geeft inzicht in de invloed van de EU op het leven van de Berlaarnaar. Na afloop van de snelcursus is er ruim tijd voorzien voor vragen uit het publiek.

Over Europa Direct

De snelcursus wordt gegeven door Jeroen Jochems en Jeannette Zuidema van Europa Direct provincie Antwerpen. Europa Direct is het informatiecentrum van de Europese Commissie en is gevestigd in het Provinciehuis. Al meer dan 10 jaar geven Jeroen en Jeannette uitleg over de Europese Unie. Via activiteiten voor scholen en universiteiten, via culturele activiteiten en via evenementen. De Snelcursus EU is één van de nieuwste producten voor het grote publiek en is een ideaal starpunt om kennis te maken met de EU in de lezingenreeks.

Pop up Europa Berlaar

De lezingenreeks is onderdeel van Pop up Europa Berlaar. Pop up Europa is een initiatief van de Provincie Antwerpen en kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Berlaar, Neos Berlaar en Mondo vzw. Pop up Europa Berlaar liep van 17 oktober tot en met 30 november 2020. Deze lezingenreeks werd toen uitgesteld vanwege Covid-19.