Overlezen Europa

Datum: 15.02.2021

Startuur: 20.15 uur

Herbekijk de lezing via deze link

Prijs: gratis

Overlezen, het populaire boekenprogramma van cultuurhuis de Warande, komt naar Mol met een speciale Europa-editie. Dat merk je niet alleen aan de boekenkeuze van de vaste panelleden (Jos Geysels en Karl van den Broeck), ook aan de gasten.

Hendrik Vos is als hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent gespecialiseerd in de Europese Unie. In zijn boek “Europa in woelig water” brengt hij samen met journalist Rob Heirbaut een stand van zaken van het Europese project; van de vluchtelingencrisis tot de Brexit.

Schrijfster/filosofe Alicja Gescinska is geboren in Polen, maar emigreerde als kind met haar ouders naar België. Ze bouwde een academische carrière uit en is als opiniemaakster verbonden aan tal van Vlaamse en Nederlandse kranten en magazines. Voor Canvas ging ze op stap met grote denkers als Roger Scruton, Connie Palmen, Marcel Möring en Theodore Dalrymple. In het essay “Intussen komen mensen om” legt ze haar worsteling met de Europese politiek bloot.

Tussendoor klink live muziek uit Europese landen.

Pop up Europa
Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Mol. In februari 2021 staat Mol in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, culturele activiteiten, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen  in samenwerking met gemeente Mol om Europa dichterbij de burger te brengen.