OpenDeurDag kunstonderwijs ‘t Kranske

Datum: 14 mei 2022

Tijdstip: 14 uur

Prijs: gratis

Locatie: Kunstencentrum ‘t Kranske

Reserveren kan binnenkort.

Zowel het conservatorium als de academie van Mechelen hebben een filiaalafdeling in ’t Kranske.

Bij het conservatorium kan je terecht bij de afdeling muziek en woord. Bij de afdeling muziek worden al enkele jaren muzieklessen gegeven (vanaf 8 jaar): muziekatelier, piano, viool, cello, klarinet, koper, gitaar, sax, slagwerk en dwarsfluit. Alsook muziekinitiatie voor de allerjongsten (vanaf 6 jaar) en muziek op maat voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Op 14 mei kan je alvast komen kijken en luisteren naar open lessen en initiaties in het thema Europa!

Naast de muzieklessen is er ook een afdeling woord in ’t Kranske (vanaf 8 jaar). Als je graag met woorden speelt, op een podium staat of toneel speelt, dan moet je niet langer wachten om even binnen te stappen in ’t Kranske, want daar gebeurt dit allemaal!

De academie van Mechelen heeft een afdeling in ’t Kranske voor kinderen van 6 tot 18 jaar. In de lagere graad (6-12 jaar) leren kinderen op een speelse manier hun creativiteit ontwikkelen. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals klei, houtskool, verf, stempels, recuperatiematerialen en plaaster. Kinderen zitten bij leeftijdsgenoten. De beginsituatie mag heel verschillend zijn. In de academie geloven ze sterk dat er in ieder kind een kunstenaar schuilt en dat ze dat talent kunnen ontwikkelen.

De algemene beeldende vorming in de middelbare graad (12-18 jaar) is erop gericht om belangrijke vaardigheden zoals waarnemen, verbeelden, analyseren en conceptualiseren te ontwikkelen en om te zetten in verschillende expressieve technieken. De specifieke technieken worden uitgediept.

Op zaterdag 14 mei kunnen alle kinderen en tieners meedoen tijdens inloopsessies in het thema Europa! 

Pop up Europa Bonheiden

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Bonheiden. In mei 2022 staat de gemeente Bonheiden in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Bonheiden om Europa dichter bij de burger te brengen.