Op ontdekking in de Europawijk met gids

Datum: 27.02.2021

Startuur: 14.00 uur

Prijs: gratis

Inschrijven: archief@gemeentemol.be of via 014 33 09 70

In de tip van de laars nestelden zich tussen het weelderig groen Euratom (nu JRC), de Europese school en de bio-afdeling van het Studiecentrum voor kernenergie (SCK). Er verhuisden vanuit heel Europa mensen naar Mol om voor deze instellingen te werken. Voor deze nieuwe inwoners verrezen er verschillende woonblokken en zelfs een woontoren: de Europawijk.De Molse Gidsenkring organiseert een wandeling met gids door de Europawijk. Ontdek Europa in Mol, leer bij over de geschiedenis, wat deze instellingen doen en welke impact ze hebben (gehad) op de gemeente.

Je kan de wandeling gratis bijwonen maar schrijf je op voorhand in via dienst erfgoed. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.Houd er rekening mee dat het aantal beperkt is tot 25 deelnemers. Verzamelpunt is JRC, Retieseweg 111 in Geel.

Historische afbeelding Europawijk

Pop up Europa
Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Mol. In februari 2021 staat Mol in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, culturele activiteiten, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen  in samenwerking met gemeente Mol om Europa dichterbij de burger te brengen.