Lezing ‘Het belang van Europa’ door Luc Van den Brande

Datum: 24 mei 2022

Tijdstip: 20 uur

Prijs: gratis

Wie kan beter toelichten hoe de dialoog met de Europese burgers verder kan worden versterkt dan onze dorpsgenoot Luc Van den Brande. Gebaseerd op zijn ervaring in verschillende Europese instanties wordt toegelicht welke rol Europa in ons dagelijks leven speelt. Na de lezing is er tijd voor vragen.

Luc Van den Brande

Luc Van den Brande is een Belgisch politicus. Hij was zeven jaar minister-president van Vlaanderen. Vanaf 1993 was hij actief in de Europese politiek als lid van het Europees Comité van de Regio’s waarvan hij nadien ook voorzitter werd. Hij was ook fractievoorzitter in de Benelux en de Raad van Europa. In 2015 werd hij speciaal adviseur van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

POP UP EUROPA BONHEIDEN

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Bonheiden. In mei 2022 staat de gemeente Bonheiden in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Bonheiden om Europa dichter bij de burger te brengen.