Jongeren en vrijwilligerswerk in Europa

Datum: 27 februari 2021

Startuur: 19.30-21.00 uur

Locatie: Online

Prijs: gratis

Inschrijven: www.jint.be

Sla je vleugels uit en steek de grens over. Als vrijwilliger kan je aan de slag bij een organisatie in het buitenland. Jouw takenpakket is even divers als de organisaties zelf. Kies een project dat voor meer solidariteit in Europa zorgt: een sociaal, cultureel, ecologisch project, een project over media … Bovendien wordt bijna alles vergoed door het European Solidarity Corps.

 

Meer weten? Ontdek alles in deze infosessie en wie weet help jij in de toekomst mee als vrijwilliger in Spanje, Letland of Polen!

Ben je tussen 18 en 30 jaar? Dan kun je 2 maanden tot 1 jaar vrijwilligerswerk doen in een organisatie in Europa of de Europese buurregio’s. Kost en inwoon zijn voorzien, een deel van je reiskosten worden vergoed én die ervaring krijg je er gratis bij!

Start je zoektocht vroeg, je vertrekt niet meteen. Informeer je dus tijdig. Tijdens deze infosessie krijg je alle informatie over wat dit programma precies is en hoe je van start kan gaan. Je kan ook al je vragen stellen. De infosessie is gratis. Ze duurt ongeveer 1,5 uur. Neem zeker je vrienden mee en je ouders zijn ook welkom.

Voor deze infoavond sloegen dienst samenlevingsopbouw Mol, jeugdhuis Tydeeh en JINT vzw de handen in elkaar om jonge Mollenaars de kans te bieden Europa te ontdekken.

Over JINT vzw

JINT vzw komt langs in Mol om jouw tekst en uitleg te geven over de mogelijkheden. JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen.

Inschrijven

Deze sessie wordt online georganiseerd. Schrijf je alvast in via de link bovenaan deze pagina.

Pop up Europa
Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Mol. In februari 2021 staat Mol in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, culturele activiteiten, acties voor scholen en wedstrijden. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen  in samenwerking met gemeente Mol om Europa dichterbij de burger te brengen.