Het Grote Verkiezingsdebat

Datum: 02.05.2019

Tijdstip: 20-21.30 uur

Prijs: gratis

het grote verkiezingsdebat 2 mei mechelen

Op zondag 26 mei stemmen we wie ons gaat vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Maar wie, oh wie verdient jouw stem? Beslis het tijdens het Grote verkiezingsdebat in Mechelen. De belangrijkste spelers van de Vlaamse partijen schuiven aan in Moonbeat voor een pittig debat. De thema’s van het debat bepaal jij! Uit de inzendingen selecteren we drie thema’s die we de politici voorleggen. Wat zijn hun plannen als ze verkozen zijn? Wat willen zij veranderen in de komende jaren? Mis de kans niet om hen persoonlijk te vragen waar zij voor staan. Zo ga je goed voorbereid het stemhokje in.

Wie schuiven aan?

De namen zijn bekend…van links tot rechts, van geel tot groen, het volledige spectrum van Vlaamse partijen komt aan bod. Gewoon hoogleraar  politieke wetenschappen Peter Bursens van de  Universiteit Antwerpen leidt het debat in goede banen. Gedeputeerde voor Europese samenwerking Kathleen Helsen leidt het debat in.

Klik op de foto's om de Europese verkiezingsprogramma's te bekijken

Kathleen Van Brempt S.pa

kathleen van brempt

Line De Witte PVDA

Line De Witte

Gerolf Annemans Vlaams Belang

gerolf annemans

Jan De Volder CD&V

Jan De Volder - CD&V Europa - derde opvolger

Johan Van Overtveldt N-VA

Johan Van Overtveldt

Eva De Bleeker Open Vld

Eva De Bleeker - Campagne Tim Vandenput

Petra De Sutter GROEN

foto petra de sutter © ID – Bas Bogaerts
© ID – Bas Bogaerts

POP UP EUROPA

Van 24 april tot 9 mei 2019 brengt de provincie Antwerpen, samen met de stad Mechelen, Europa dichter bij de burger. Dit doen we door het organiseren van een lijsttrekkersdebat, voorstellingen,  lezingen en acties voor scholen en wedstrijden. Neem een kijkje op deze pagina voor een overzicht van al onze evenementen en acties.

Nog op het programma