Film ‘Brexit – the uncivil war’

Datum: 16 mei 2022

Tijdstip: 20.15 uur

In de podiumzaal van GC ’t Blikveld wordt de film ‘Brexit – the uncivil’, geschreven door  James Graham en geregisseerd door  Toby Haynes, vertoond.

Brexit: The Uncivil War met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch (The power of the dog, Parade’s end…) is een Britse film uit 2019 en toont de aanloop naar het referendum van 2016  via de activiteiten van de strategen achter de  Vote Leave–campagne. Hoofdpersoon is Dominic Cummings, de belangrijkste strateeg achter deze campagne.

Cummings maakt handig gebruik van bluf, angstzaaierij, sociale media en datamining en kiest als slogan ‘Take back control’. Zijn belangrijkste tegenstander is Craig Oliver (Rory Kinnear), hoofd communicatie van premier David Cameron. Deze campagne zou één van de meest onverwachte resultaten in de Europese politieke geschiedenis opleveren. Deze film kreeg een nominatie bij de 71e Primetime Emmy Awards  voor  Outstanding Television Movie.

Pop up Europa Bonheiden

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Bonheiden. In mei 2022 staat de gemeente Bonheiden in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Bonheiden om Europa dichter bij de burger te brengen.