Erasmus+ en Europa voor de burger voor lokale besturen

Datum: 6 mei

Startuur: 9.30-12.30 uur

Prijs: gratis

Ontdek tijdens deze infosessie alle mogelijkheden van Europese subsidies voor jouw bestuur. Erasmus+ alleen voor studenten? Nee hoor, ook lokale besturen kunnen hier projecten in opstarten. Ook “Europa voor de burger” biedt heel wat mogelijkheden. Dus wil jij graag leren van anderen van over de grens? En wil je weten hoe Europa jouw bestuur kan helpen? Schrijf je dan rap in voor deze infosessie.

De infosessie richt zich vooral op kansen voor lokale besturen, maar ook andere organisaties zijn zeker welkom.

Programma

9.30 uur welkom (koffie, thee, fruitsap, water)

10.00 uur Wat kan het provinciebestuur voor jou betekenen?

10.15 uur Erasmus+ toelichting

10.45 uur Europa voor de burger toelichting

11.15 uur  European Solidarity Corps

11.30 uur 1-op-1 gesprekken met programmaverantwoordelijken

12.30 uur einde

Tijdens de 1-op-1-gesprekken bieden we je graag een broodje aan.

Erasmus+

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Organisaties kunnen aan Erasmus+ meedoen aan allerlei opleidings- en netwerkactiviteiten, bijvoorbeeld voor de verbetering van de professionele vaardigheden van hun personeel, capaciteitsopbouw binnen de organisatie, of partnerschappen met organisaties uit andere landen om samen innovatie te stimuleren of goede praktijken uit te wisselen.

De voordelen voor de organisaties zelf? Meetellen op internationaal niveau, betere managementmethoden, toegang tot extra financieringsmogelijkheden, meer ervaring met voorbereiding, beheer en follow-up van projecten, en ruimere mogelijkheden voor studenten en eigen personeel bij de overige deelnemende organisaties. Kijk op de website voor meer info.

Europa voor de burger

Europa voor de Burger is het EU-programma ter bevordering van een actief Europees burgerschap. Centraal staat het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het Europese democratische proces stimuleren. Het programma ondersteunt projecten die Europese burgers meer inzicht geven in Europese beleidsprocessen en projecten die bijdragen aan een grotere betrokkenheid en vrijwilligerswerk op Europees niveau. Kijk op de website voor meer info.

POP UP EUROPA

Van 24 april tot 9 mei 2019 brengt de provincie Antwerpen, samen met de stad Mechelen, Europa dichter bij de burger. Dit doen we door het organiseren van een lijsttrekkersdebat, voorstellingen,  lezingen en acties voor scholen en wedstrijden. Neem een kijkje op deze pagina voor een overzicht van al onze evenementen en acties.

Nog op het programma