Europese film: When Hitler stole pink rabbit

Datum: 13.04.2023

Startuur: 15.00-16.30 uur

Prijs: gratis, maar inschrijven is verplicht

Leeftijd: 10+

Taal: Deens/Tsjechisch (Nederlandse ondertiteling)

Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Wanneer haar vader, een joods journalist, verdwijnt en de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen leert en nieuwe vrienden maakt.

Van de Oscar winnende regisseur Caroline Link, naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr. Winnaar van de prijs voor Beste Langspeelfilm (professionele jury) op JEF festival 2021.

Deze film kreeg subsidie van de Europese Unie via het Creative Europa Media programma, dat Europese filmmakers ondersteunt om over de grenzen samen te werken en ervoor zorgt dat meer mensen naar Europese films kijken.

Pop up Europa

Van 1 april tot en met 14 mei 2023 staat Kalmthout in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud. Pop up Europa is een initiatief van Europa Direct provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de burger te brengen.