Lachen met Europa

Datum: 9 februari 2021

Startuur: 20.15 uur

Herbekijk de voorstelling via deze link

Prijs: gratis

Comedians Bas Birker en Nigel Williams nemen je mee op een hilarische trip door Europa. Bereid je voor op een avond vol ongezouten meningen en scherpe humor.  Aan de toog van Foyer RElaX in Mol gaat journaliste Tine Hens (MO* Magazine) met hen in gesprek over Europa. Lachen is het beste medicijn. Dus tot de vaccins er zijn, schrijven we je een dosis humor voor. Mis deze avond niet!

De pandemie begon met vrolijke reizigers op skivakantie. Kort daarna gingen de grenzen dicht. Geen Hollanders op de Meir en geen goedkope boodschappen voor ons. Europa zat in haar kot. Ondertussen is in de VS de chaos uitgebroken. Is dit een waarschuwing voor Europa? Over populisme gesproken. De Britten wilden graag bij ons op de zetel blijven zitten, uit de koelkast eten, maar liever geen huur betalen. Uiteindelijk kwam er op de valreep een Brexit-akkoord. En hoe zit het eigenlijk met klimaatverandering? Heeft dat zich ondertussen vanzelf opgelost? Trouwens, doen we nog aan boycots met Rusland?

Is er dan helemaal niets goeds te melden? Natuurlijk wel! Er zijn genoeg vaccins voor iedereen in de EU, Europeanen ontdekten massaal opnieuw de natuur, het Europese klimaatplan is uit de startblokken gevlogen en er kwam een ongezien groot Europees solidariteitsfonds. Met de woorden van wijlen Johan Cruijf: “Elk nadeel, heb zijn voordeel“. We zijn pas verloren als we niet meer kunnen lachen.

Nigel Williams groeide op in Bristol (UK). In 2000 won hij Humo’s Comedy Cup. Sindsdien vind je deze ‘corporate’ comedian op podia in binnen- en buitenland. Met meer dan vijftien jaar ervaring als stand-up comedian en zeven avondvullende shows op zijn palmares, weet Nigel als geen ander op zijn publiek in te spelen.

Als voorbeeldige Nederlander runde Bas Birker jarenlang een gerenommeerde coffeeshop. In 2000 ontdekte hij zijn passie voor comedy, vooral als mc. De jaren nadien zou hij meer dan 2500 shows spelen in België en Nederland. Als vaste gast in het programma ‘weekwatchers’ op Radio 2 en met reeds vier zaalshows op zijn naam, is Bas Birker niet meer uit de comedy scene weg te slaan.

Tine Hens van MO* Magazine leidt het gesprek in goede banen. Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen bedrijf bewijzen dat een andere, sociaalecologische economie mogelijk is.