Europa in de bib

Datum: van 03.11.2023 t.e.m 15.12.2023

Locatie: Bibliotheek Kasterlee & Bibliotheek Lille

Prijs: gratis

De bibliotheken van Kasterlee en Lille staan tijdens Pop up Europa in het teken van Europa. Via themahoeken kan je rondreizen door Europa en Europese landen, auteurs, kunst en geschiedenis ontdekken. Op infoborden ontdek je wat Europa doet in Kasterlee en Lille.

In de bib van Lille kun je op de infostand “Zoek de 12 verschillen” ontdekken welke Europese wetten een impact hebben op ons leven. En in de bib van Kasterlee kom je alles te weten via de tentoonstelling “Ontdek Europa”.

Kleurplaat voor de allerkleinsten

Kinderen kunnen een kleurplaat maken van prinses Europa op de stier. Door die prinses uit een Griekse mythe kreeg ons continent haar naam. In ruil voor een kleurplaat krijgen de kinderen een klein geschenkje.

Breng dus zeker een bezoek aan de bib tijdens Pop up Europa!

 

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Kasterlee-Lille. Van 3 november tot 15 december staan de gemeenten Kasterlee en Lille in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europe en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeenten Kasterlee en Lille om Europa dichter bij de burger te brenge