Ensor strijkkwartet met Jan Decleir: Beethoven

Datum: 12 mei 2022
Tijdstip: 20.15 uur

In deze nieuwe voorstelling “Er was eens … Beethoven!” speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartetoeuvre van Beethoven en combineert dit met een keuze uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen, waarbij de fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn.

Rasverteller Jan Decleir sprokkelt in een intieme sfeer verhalen van de Grimm broers, sprookjes vol fantasie, verwondering en dramatiek. Tussendoor speelt het Ensor Strijkkwartet uit de strijkkwartetten van Ludwig von Beethoven.

Spel: Jan Decleir (verteller) en het Ensor Strijkkwartet: Eric Robberecht en Francis Reusens (violen), Frans Vos (altviool) en Steven Caeyers (cello).

Pop Up Europa Bonheiden

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Bonheiden. In mei 2022 staat de gemeente Bonheiden in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Bonheiden om Europa dichter bij de burger te brengen.