Een kijk op de actualiteit met professor Hendrik Vos

Datum: 7 oktober 2020

Startuur: 20 uur

Locatie: Bibliotheek Zwijndrecht, Binnenplein 1 in Zwijndrecht. Route.

Prijs: gratis

Tickets: schrijf je snel in via: bibliotheek@zwijndrecht.be.

2020 is een woelig jaar. Een pandemie in Europa zorgde voor chaos en verdriet. Elk land maakte zijn eigen regels en de grenzen gingen dicht. Waarom zijn de regels in heel Europa niet hetzelfde om dit probleem aan te pakken? Corona stopt toch niet aan de grens?

Corona liet de wereld even stilstaan. Over Brexit horen we precies niet meer zoveel. En hoe gaat Europa om met Trump en China? En waar zijn die vluchtelingen op de Middellandse Zee gebleven? Wat is het Europees plan voor onze economie? Oh ja, er was ook nog klimaatverandering en een Europese Green Deal….we waren het allemaal een beetje vergeten. Dit najaar is er dus weer genoeg te bespreken.

Professor Hendrik Vos kan als geen ander op een eenvoudige manier vertellen over Europa. Op een klein uur geeft hij een kijkje achter schermen. Zo weet je wat er in Europa aan de hand is, maar ook waarom. Daarna mag je zelf nog vragen stellen. Zo ben je helemaal mee met al het nieuws.

Pop up Europa

In oktober 2020 staat Zwijndrecht in het teken van Europa met een tentoonstelling in de bib, leuke wedstrijden en acties voor scholen. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen, in samenwerking met gemeente Zwijndrecht om Europa dichterbij de burger te brengen.