Dag van Europa – feestelijke start met lezing Hendrik Vos

Datum: 9 mei 2022
Tijdstip: 19.30 uur

Op 9 mei vieren we de Dag van Europa. Een mooie dag voor een feestelijke aftrap van Pop up Europa Bonheiden in GC ’t Blikveld. Wij verwelkomen Europadeskundige bij uitstek, professor Hendrik Vos. Hij geeft op eigen wijze inzicht in hoe de Europese Unie werkt en laat zijn licht schijnen op actuele kwesties. Waarom zou je hier naartoe moeten komen? Vos zegt het zelf het beste:

Ik probeer het verhaal van de Europese samenwerking uit te leggen, precies omdat die zo belangrijk is geworden voor ons continent. Ik verklaar hoe de Unie in elkaar zit, waarom ze op sommige vlakken vooruitgaat en op andere terreinen alleen maar lijkt te ploeteren. Iedereen kan daar een eigen mening over hebben – dat is ook logisch in een Unie waar zoveel verschillende culturen, ervaringen, belangen en geschiedenissen bij elkaar komen. Maar wie een mening wil hebben, moet toch eerst en vooral goed geïnformeerd zijn. Deze lezing zal zeker helpen om een goed zicht te krijgen op de Europese Unie. Bovendien is de Masked Singer gedaan en bij de Verhulstjes gebeurt toch altijd hetzelfde. Dus iedereen welkom, zou ik zeggen!

Nadien beantwoordt Hendrik met veel plezier jouw vragen en bedenkingen.

Vooraf word je verwelkomd met een ontvangstshow vaandelzwaaien op het binnenplein gebracht door de Krekels. Na de voorstelling trakteren we op een drankje en iets zoets. De leerlingen van de bakkersopleiding PIVA uit Antwerpen, hebben speciaal voor deze voorstelling Europees-geïnspireerde zoetigheden gecreëerd.

Pop up Europa Bonheiden

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Bonheiden. In mei 2022 staat de gemeente Bonheiden in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Bonheiden om Europa dichter bij de burger te brengen.