Bezoek het Europees Parlement en Mini-Europa

Datum: 17 mei 2022

Vertrek: 7.45 uur

Prijs:
48 euro voor leden van Cultuursmakers Bonheiden
56 euro voor niet-leden

Bij aankomst in Europees Parlement worden we verwelkomd door Rolf Falter, Hoofd van het Bureau Europees Parlement. Hij leidt ons rond in het Europees Parlement en we bezoeken we o.a. de plenaire vergaderzaal. Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement. De grote vergaderzaal is het kloppende hart van de Europese democratie, waar Europese Parlementsleden bijeenzitten tijdens plenaire vergaderingen, om hier de grootste en meest belangrijke debatten te houden.

Over Rolf Falter

Rolf Falter (1958) is historicus. Hij was politiek journalist bij De Standaard en De Tijd, en adviseur van politici als Johan Van Hecke, Guy Verhofstadt en Annemie Turtelboom. Hij leidt het Bureau in België van het Europese Parlement. Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder “De geboorte van Europa”. Als niemand anders kan hij de geschiedenis van de Europese eenmaking toelichten en deze doorspekken met sappige verhalen van achter de schermen.

Mini-Europa

Na het bezoek lunchen we in Mini-Europa.

In de namiddag bezoeken we ‘Mini-Europa’. Begeleid door een professionele gids, maken we er een rondreis door Europa. In het park zijn alle wonderen van Europa in miniatuur tentoongesteld. Er staan meer dan 350 monumenten en animaties die voor hun architecturale kwaliteit of hun Europese symboolwaarde zijn uitgekozen en tot in de kleinste details zijn nagemaakt.

De kathedraal van Santiago di Compostella alleen al betekent 24.000 uren werk. Veel standbeelden van de Grote Markt van Brussel zijn in een echt laagje goud geverfd. In de arena van Sevilla werden de 6000 beeldjes één voor één geplaatst om het stierengevecht bij te wonen. De Big Ben is 4 meter hoog. Met zijn 13 meter hoogte steekt de Eiffeltoren uit boven een gebouw van 3 verdiepingen. En nochtans zijn alle gebouwen op schaal 1/25. Een ontspannende en leerrijke wandeling om de lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, hun historische, architecturale en culturele rijkdommen te (her)ontdekken.

Deelnameprijs: € 48,00 voor leden en € 56,00 voor niet-leden.

Inbegrepen: autocar, fooi voor de chauffeur, toegangen, gidsen en lunch (exclusief dranken).

Niet-inbegrepen: dranken bij de lunch en persoonlijke uitgaven.

Deelnemen: inschrijven kan online, via e-mail bonheiden@cultuursmakers.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van Cultuursmakers Bonheiden.

Cultuursmakers Bonheiden

Deze activiteit wordt georganiseerd door Cultuursmakers Bonheiden. Cultuursmakers Bonheiden is één van de actiefste verenigingen in de provincie Antwerpen.

Wat in 1922 begon als een ‘toeristenbond’ is vandaag een culturele vrijwilligersvereniging die mensen en cultuur wil verbinden. Vroeger was de vereniging bekend onder de naam VTB en daarna vtbKultuur, maar sinds haar 100ste verjaardag in 2022 is er een nieuwe naam: Cultuursmakers. De inhoud van de vereniging is nog steeds dezelfde, enkel de verpakking is veranderd. Cultuursmakers wil zo veel mogelijk mensen samen van cultuur laten genieten. Want cultuur smaakt beter in goed gezelschap!