Bezoek opendeurdag Europese instellingen

Datum: 06.05.2023

Startuur: 08.30-17.30 uur

Locatie: Vertrek met bus richting Brussel op de parking van station Kalmthout

Prijs: gratis, maar inschrijven is verplicht (plaatsen beperkt)

Op zaterdag 6 mei openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek. Stap mee op de bus en geniet VIP-bezoek aan de Europese Raad waar je een groepsrondleiding krijgt van 30 minuten, daarna kan je verschillende kraampjes bezoeken van de lidstaten. In de namiddag bezoeken we het Europees Parlement. Breng een bezoek aan het halfrond waar 705 parlementsleden stemmen over de toekomst van Europa. Wandel rond door de gangen en maak kennis met de Europese politieke partijen. Daarnaast is er nog voldoende vrije tijd om andere Europese instellingen op eigen houtje te ontdekken. Vertrek met bus vanaf het station van Kalmthout. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij.

Europees Parlement

Programma*

08:30 uur vertrek parking station Kalmthout met bus
10:00 uur Bezoek Raad van de Europese Unie
12:00 uur Lunch (zelf te voorzien of ter plaatse te kopen) en vrije tijd: mogelijkheid bezoek ander Europese instellingen of FĂȘte du Pain
14:00 uur Bezoek Europees Parlement
16:45 uur Vertrek naar huis

*Programma onder voorbehoud.

Pop up Europa

Van 1 april tot en met 14 mei 2023 staat Kalmthout in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud. Pop up Europa is een initiatief van Europa Direct provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de burger te brengen.