Allemaal Europeaan?! – Met Michael Van Peel en Raf Njotea

Datum: 12.10.2022

Startuur: 20.00 uur

Prijs: gratis

Deze activiteit is voorbij, dus je kan niet langer inschrijven voor de activiteit.

In 2022 bestaat het uitwisselingsprogramma Erasmus 35 jaar. Samen met comedian Michael Van Peel blikken we terug op zijn Erasmuservaring en de impact ervan op zijn leven. Vertrekpunt van het gesprek is Italië. Het land waar hij op Erasmus ging in 2003. Hier werd hij halsoverkop verliefd op Vera. Een Vespa PrimaVERA ET3 uit 1982. Hij reisde vanuit Italië op de Vespa terug naar huis.

Scenarist Raf Njotea gaat met Michael Van Peel in gesprek over het thema: Allemaal Europeaan?! Feitelijk gezien zijn we allemaal Europeanen. We zijn geboren in Europa, of we wonen en werken in Europa, maar voelen we ons Europeaan? Een filosofisch gesprek, doorspekt met humor en persoonlijke verhalen. Na Italië volgden nog vele reizen binnen en buiten Europa op de Vespa. Tijdens het gesprek volgen we zijn reisbestemmingen in Europa en gaan we dieper in op de impact van zijn Erasmusreis op het verdere verloop van zijn leven.

Over Raf Njotea

Raf Njotea
copyright Robin Bervoets – VRT

Raf Njotea is scenarist, presentator en columnist voor De Standaard. Hij schreef o.a. mee aan de tv-series Dertigers, Panna en Familie, en maakte samen met Lander Kennis de podcast Ouder voor Radio 1. Via opiniestukken en lezingen mengt Raf zich in het maatschappelijk debat rond thema’s als diversiteit, identiteit en taal. www.rafnjotea.com

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Ranst. Van 3 oktober tot en met 6 november staat de gemeente Ranst in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Ranst om Europa dichter bij de burger te brengen.