Allemaal Europeaan?! – Met Michael Van Peel

Datum: 12.10.2022

Startuur: 20.00 uur

Prijs: gratis

Inschrijven is nog niet mogelijk, binnenkort ontdek je hier de link

In 2022 bestaat het uitwisselingsprogramma Erasmus 35 jaar. Samen met comedian Michael Van Peel blikken we terug op zijn Erasmuservaring en de impact ervan op zijn leven. Vertrekpunt van het gesprek is Italië. Het land waar hij op Erasmus ging in 2003. Hier werd hij halsoverkop verliefd op Vera. Een Vespa PrimaVERA ET3 uit 1982. Hij reisde vanuit Italië op de Vespa terug naar huis.

Scenarist Raf Njotea gaat met Michael Van Peel in gesprek over het thema: Allemaal Europeaan?! Feitelijk gezien zijn we allemaal Europeanen. We zijn geboren in Europa, of we wonen en werken in Europa, maar voelen we ons Europeaan? Een filosofisch gesprek, doorspekt met humor en persoonlijke verhalen. Na Italië volgden nog vele reizen binnen en buiten Europa op de Vespa. Tijdens het gesprek volgen we zijn reisbestemmingen in Europa. We bevroegen ook Ranstenaren met Erasmuservaring. Voelen zij zich Europeaan? Hoe weet je dat je Europees bent? Voelen we ons door Erasmus meer Europeaan of juist niet?

Copyright: Tine Peeters

POP UP EUROPA

Deze activiteit is onderdeel van Pop up Europa Ranst. Van 3 oktober tot en met 6 november staat de gemeente Ranst in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud over Europa en de EU. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Ranst om Europa dichter bij de burger te brengen.