Kom jij naar ‘Studio Europa Direct: Een blik op Europa’ op 8/12?

Er is veel aan de hand in Europa. Journalist Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn hebben dan ook geen gebrek aan onderwerpen voor hun podcast Europa Draait Door, die wekelijks meer dan 60 000 luisteraars bereikt.

Wij ontvangen Tim en Arend Jan in het Provinciehuis voor ons gratis event ‘Studio Europa Direct: Een blik op Europa’ op vrijdag 8 december 2023. Naast de twee Nederlanders sluiten ook twee bekende Vlaamse Europakenners aan: Professor Hendrik Vos (UGent) en journalist Rob Heirbaut (VRT).

De heren hebben het over alles wat Europa teistert, beweegt en beter maakt. Ze bespreken grote onderwerpen in Europa, blikken terug op het afgelopen jaar én kijken ook vooruit. 2024 belooft met het Belgische EU-voorzitterschap en de Europese verkiezingen, waarbij 16-jarigen voor het eerst mogen meestemmen, een boeiend jaar te worden.

Verwacht je aan een interactieve avond met ruimte voor vragen uit het publiek en met een vleugje humor. Kan je er niet bij zijn? Het event wordt opgenomen en later als podcast verspreid via de kanalen van Europa Direct Provincie Antwerpen.

Timing
•    19.30 uur – Deuren
•    20.00 uur – Welkom
•    20.15 uur – Een blik op Europa
•    21.30 uur – Receptie
•    22.30 uur – Einde

Ander nieuws

Lesmateriaal Europa (4)

Bestel lesmateriaal in Dessel

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures [...]
Mia Verbeelen vertelt het verhaal aan Molse leerlingen via een livestream tijdens de coronacrisis.

#Wereldverteldag: Ontdek alles over ons verhaal van Europa

In Pop up Europa bieden we het verhaal van Europa aan voor leerlingen uit het eerste, tweede en derde leerjaar. Een professionele sprookjesvertelster brengt de mythe van "Europa en de stier" hierbij op kindermaat. Dit verhaal is een samensmelting van de Griekse mythe over Europa en een verrassend 'kettingsprookje', bedacht door sprookjesvertelsters Kristine Marteleur en [...]
Winnaar Retie

Arne wint taart voor de hele klas

Met Pop Up Europa was de gemeente Retie van 21 september tot en met 2 oktober in de ban van de EU met heel wat activiteiten voor jong en oud. Zo konden de leerlingen uit het 4de leerjaar van de Retiese basisscholen deelnemen aan de tekenwedstrijd ‘Hoe ziet Europa er in jouw hoofd uit?’. Arne [...]