Bestel lesmateriaal voor het afhaalpunt in Schilde

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures voor leerkrachten met meer informatie over bijvoorbeeld de werking van de Europese Unie.  In het kader van Pop up Europa Schilde is er een tijdelijk afhaalpunt in Schilde. Je kan tot 1 november lesmateriaal bestellen en het vervolgens vanaf 7 november afhalen in de bibliotheek van Schilde tijdens de openingsuren.

Ander nieuws

Lesmateriaal Europa (4)

Bestel lesmateriaal voor het afhaalpunt in Ranst

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures [...]
Consillium

Bezoek de Europese instellingen op 7 mei

Op 7 mei openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek. Europa Direct Provincie Antwerpen nodigt je van harte uit voor een kijkje achter de schermen. In de voormiddag gaan we op bezoek op de werkplaats van Charles Michel bij de Raad van de Europese Unie, ook wel het “ei” genoemd. Naast de [...]
Mia Verbeelen vertelt het verhaal aan Molse leerlingen via een livestream tijdens de coronacrisis.

#Wereldverteldag: Ontdek alles over ons verhaal van Europa

In Pop up Europa bieden we het verhaal van Europa aan voor leerlingen uit het eerste, tweede en derde leerjaar. Een professionele sprookjesvertelster brengt de mythe van "Europa en de stier" hierbij op kindermaat. Dit verhaal is een samensmelting van de Griekse mythe over Europa en een verrassend 'kettingsprookje', bedacht door sprookjesvertelsters Kristine Marteleur en [...]