Bezoek de Europese instellingen op 7 mei

Op 7 mei openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek. Europa Direct Provincie Antwerpen nodigt je van harte uit voor een kijkje achter de schermen.

In de voormiddag gaan we op bezoek op de werkplaats van Charles Michel bij de Raad van de Europese Unie, ook wel het “ei” genoemd. Naast de unieke architectuur kunnen we ook de vergaderzaal waar de Europese regeringsleiders samenkomen, bezichtigen. Waan je even in de plaats van De Croo, Macron of Rutte.

Tijdens de lunch heb je even vrije tijd. Zin in een culinair bezoekje? Ga dan naar het Fête du Pain en ontdek hier brood en lekkernijen uit de hele Europese Unie. Je kunt ook een individueel bezoek brengen aan European External Action Service om te zien wat de EU doet buiten haar eigen grenzen. Nu misschien wel relevanter dan ooit. Of wandel richting het Europees Parlement en spring even binnen in het halfrond.

Om 14 uur bezoeken we het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie. Hier kun je een kijkje nemen in de zaal waar Commissievoorzitster Ursula Von der Leyen de pers toespreekt en die je misschien herkent van het nieuws. Ook de vergaderzaal van de Europese commissarissen op de 13e verdieping kun je bezoeken. Je hebt hier gelijk een spectaculair uitzicht over de Europese wijk en Brussel. Daarnaast zijn er op elke locatie interactieve infostandjes voor jong en oud.

Om 16:30 uur vertrekken we met de bus richting Antwerpen.

Inschrijven

Op dit moment zitten we aan het maximale aantal voor inschrijven. Echter is het onze ervaring dat door Corona er nog altijd wat afzeggingen zijn. Daarom leggen we een reservelijst aan. Een week op voorhand mailen we nog eens alle deelnemers. Uiterlijk op 2 mei weet je of er nog plaats is bijgekomen. Stuur een mailtje naar: europadirect@provincieantwerpen.be met daarin je naam en het aantal personen dat mee zou gaan.

Programma*

08:30 uur Opstapplaats 1 P&R Wommelgem-Antwerpen
09:00 uur Opstapplaats 2 Carpoolparking Rumst
10:00 uur Bezoek Raad van de Europese Unie
12:00 uur Lunch en vrije tijd: mogelijkheid bezoek ander Europese instellingen of Fête du Pain*
14:00 uur Bezoek Europese Commissie
16:30 uur Vertrek naar huis

 

*Tijdstippen en programma onder voorbehoud. Een week voor vertrek ontvang je per e-mail het finale programma.
Er is geen lunch voorzien. Je kunt ter plaatse lunch kopen of zelf iets meebrengen.

Ander nieuws

Lesmateriaal Europa (4)

Bestel lesmateriaal voor het afhaalpunt in Schilde

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures [...]
Lesmateriaal Europa (4)

Bestel lesmateriaal voor het afhaalpunt in Ranst

Wil jij lesgeven over de EU? Voor leerkrachten en studenten van de leerkrachtenopleiding heeft Europa Direct gratis lesmateriaal over de Europese Unie. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het basis- en uit het secundair onderwijs. Er zijn werkboeken, kleurboeken, stickerpuzzels en posters voor de leerlingen. Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan brochures [...]
Mia Verbeelen vertelt het verhaal aan Molse leerlingen via een livestream tijdens de coronacrisis.

#Wereldverteldag: Ontdek alles over ons verhaal van Europa

In Pop up Europa bieden we het verhaal van Europa aan voor leerlingen uit het eerste, tweede en derde leerjaar. Een professionele sprookjesvertelster brengt de mythe van "Europa en de stier" hierbij op kindermaat. Dit verhaal is een samensmelting van de Griekse mythe over Europa en een verrassend 'kettingsprookje', bedacht door sprookjesvertelsters Kristine Marteleur en [...]