Win een Europafiets! #EuropAntwerpen

Vandaag lanceren we onze Instagram zomerwedstrijd. Deel een leuke foto met Europese dimensie op Instagram met de hashtags #EuropAntwerpen en #EUinmyregion en maak kans op een exclusieve Europafiets! Ontdek alles over deze wedstrijd in dit nieuwsbericht. 

Het grootste deel van het jaar brengen wij Europa naar de provincie Antwerpen, maar in de zomer trekken veel inwoners van onze provincie op reis naar Europese landen. Wij gaan graag met je mee via deze Instagram- en Facebookwedstrijd! Ga je liever op stap dichtbij huis? Ook dan kan je deelnemen aan de wedstrijd door een Antwerpse foto met Europese dimensie te delen!

Wat moet je doen?

 • Deel een foto met een Europese dimensie op Instagram of Facebook, tag @europadirectantwerpen (Instagram)/@EDAntwerpen (Facebook) en gebruik de hashtags #EuropAntwerpen en #EUinmyregion.
 • Vertel in het bijschrift wat je op de foto ziet.
 • Duimen maar!

! Let op:

 • Op Instagram, kunnen we je foto met de hashtag #EuropAntwerpen enkel zien als je profiel op openbaar staat. Enkel mensen met een openbaar profiel, kunnen dus deelnemen aan de wedstrijd.
 • Op Facebook kan je per post de privacyinstellingen bepalen. Als je wil deelnemen aan de wedstrijd, moet je bij de foto die je deelt ‘Iedereen’ aanvinken bij ‘Wie mag dit zien?’.

Wat zijn foto’s met ‘een Europese dimensie?’

Dit kan heel duidelijk zijn, zoals een foto met een Europees symbool. Denk aan een wapperende Europese vlag aan een gebouw of een prachtig Europees landschap waar je een Europees symbool kan zien.

Europa is echter op heel veel plaatsen ook aanwezig via Europese middelen. Via Europese fondsen draagt Europa bij aan duurzame, slimme en inclusieve groei. Hieronder vind je enkele voorbeelden van plekken of activiteiten in onze provincie waar Europa haar steentje aan bijgedragen heeft:

 • Park Spoor Noord – Antwerpen
 • De slapende reus – Kasterlee
 • Verschillende fietsostrades – doorheen de Provincie
 • E-tuctuc verhuur – Laakdal
 • Het Lindepaviljoen – Zoersel
 • Wortel Kolonie – Merksplas

Meer voorbeelden in de provincie Antwerpen vind je in onze projectendatabank https://europa.provincieantwerpen.be/. Benieuwd naar projecten op andere plekken in Europa? Ontdek een selectie op https://roadtriproject.eu/.

Je kan ook de inzendingen op Instagram checken.

Als je goed rondkijkt, kan je zelf in het straatbeeld Europese projecten herkennen. Vaak is er bij een Europese realisatie een gedenkplaat waarop iets staat als ‘gerealiseerd met steun van de Europese Unie’.

Wij tippen de hele zomer lang ook locaties via onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/EDAntwerpen/).

Wedstrijdverloop (Laatste update: 30/07/2019)

De wedstrijd loopt van vrijdag 5 juli 2019 tot zaterdag 25 augustus 2019, 18:00. De jury beoordeelt daarna alle foto’s en kiest de leukste foto uit. Op 30 augustus maken we de winnaar bekend via ons Instagramaccount en Facebookaccount en contacteren we hem of haar via een privébericht op Instagram of Facebook (afhankelijk van waar de foto geplaatst werd). Enkel deelnemers uit de provincie Antwerpen maken kans op de fiets. Hier kan je het wedstrijdreglement raadplegen. . Deze actie is op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of  beheerd door Instagram/Facebook of geassocieerd met Instagram/Facebook.

Ander nieuws

Stickerpuzzel Europese Unie

Bestel lesmateriaal en haal het af in Mol

Volgend voorjaar is er een Pop-up-Europa-afhaalpunt in Mol. Bestel je gratis lesmateriaal online vóór 27 januari en haal het vanaf 1 februari af in de bib. Er is een groot aanbod van gratis lesmateriaal voor het basis- en secundair onderwijs. Bekijk het snel op de website van Europa Direct provincie Antwerpen. HOE PLAATS IK EEN [...]
Stickerpuzzel Europese Unie

Bestel lesmateriaal en haal het af in Berlaar

Dit najaar is er een Pop-up-Europa-afhaalpunt in Berlaar. Bestel je gratis lesmateriaal online vóór 20 oktober en haal het vanaf 23 oktober af in de bib. Er is een groot aanbod van gratis lesmateriaal voor het basis- en secundair onderwijs. Bekijk het snel op de website van Europa Direct provincie Antwerpen.   HOE PLAATS IK [...]
Stickerpuzzel Europese Unie

Bestel gratis lesmateriaal en haal het af in de bib van Zwijndrecht

Dit najaar is er een Pop-up-Europa-afhaalpunt in Zwijndrecht. Bestel je gratis lesmateriaal online vóór 30 september en haal het vanaf 2 oktober af in de bib.   Hoe plaats ik een bestelling? Bestellen doe je op de website van Europa Direct provincie Antwerpen. Via de knop hieronder kom je op de juiste pagina. Bekijk de [...]